Herken jij dit?

Het ging steeds verder. Van 5% alcoholhoudende dranken, naar 18%... Van 33 cl naar 50 cl verpakkingen. Van wijnflessen naar kartonnen pakken die makkelijker te verbergen zijn.

Het is bij mij begonnen door een biertje of wijntje op een steeds eerder tijdstip op de dag.  De avonden werden steeds langer zodat ik nog meer tijd had om te drinken. 

Ik haalde mijn drank op verschillende locaties om herkenning te voorkomen en vermoedens over mijn probleem uit de weg te gaan.

Soms zie je belangrijke gebeurtenissen, zoals diploma-uitreikingen of verjaardagen over het hoofd en voel je jezelf hier enorm schuldig over. Je schaamt je voor het drinken, maar als je eenmaal begint neemt de mateloosheid het over. Het zal je in vervelende situaties gebracht hebben. Je weet dat het drinken jou en jouw dierbaren beschadigt, maar toch kun je niet stoppen.

Wakker worden en al veel te vroeg denken aan drinken. Je taken en verantwoordelijkheden komen in het geding. Je wilt wel, maar het lukt gewoon niet. Je zorgt ervoor dat je stiekem kunt drinken. Je hebt last van negatieve stemmingen en voelt je soms onbeheersbaar boos. Je familie en vrienden komen steeds verder van je af te staan en je voelt je eenzaam en geïsoleerd.

Herkenbaar? Wij willen je graag helpen.