Herken je dit?

Het ging steeds verder. Van 5% alcoholhoudende dranken, naar 8%, 12%, 18%.............. af en toe zelfs 40%. Zo ook van 33 cl naar 50 cl verpakkingen. Van glazen wijnflessen naar kartonnen pakken die makkelijker te verbergen zijn.

Mitchel, 32 jaar

Wakker worden en al eerder dan je lief is willen drinken? Al is het alleen maar om je beter te voelen? De dag is vergeven aan de alcohol en resterende taken en opdrachten komen in het geding. Je wilt wel, maar het lukt gewoon niet.

Je ongemakkelijk voelen op een feestje tussen mensen? Mensen om je heen zullen alcohol consumeren maar in een lager tempo dan jij. Dit kan wel eens ongemakkelijk voor je zijn. Heb je hierdoor wel eens het feest vroegtijdig verlaten of stiekem bij gaan drinken op een onbewaakt moment?

Verstoppen van flessen op diverse plekken om gegarandeerd te kunnen drinken? Welke probleemdrinker doet dit niet! Het hoort bij alcoholverslaving.

Last van negatieve stemmingen en ongecontroleerde woede impulsen? Vanwege ontregeling van emoties door alcohol is het aanneembaar dat je je hierin herkent.

Voel je je al enige tijd verstoken van vrouw, kinderen, familie, vrienden en dierbaren? Komt het omdat je je terugtrekt om te drinken? Verslaving neemt meestal toe in de tijd. Bij het niet stoppen van drinken zullen de eenzaamheid en het isolement toenemen. Ten koste van degenen die je dierbaar zijn. 

Weleens wakker geworden na een black out en niet weer weten waar je bent of vandaan gekomen bent? Je alcoholprobleem stelt je voor onvoorziene situaties.

Weleens een plek of situatie uit de weg gegaan omdat er niet gedronken mocht of kon worden? Gericht kiezen voor een activiteit moet afgewogen tegen de ‘voordelen’ van alcohol.

Weleens wat vergeten door drinken, wat eigenlijk onvergeeflijk is? Diploma-uitreiking, ziekenhuisopname, bevalling, verjaardag, feestdagen van en met dierbaren?

Je weet dat je dierbaren met drinken beschadigt, toch kun je niet stoppen. Wij helpen.

Ik haalde mijn drank op verschillende locaties om herkenning te voorkomen en vermoedens over mijn probleem uit de weg te gaan.

Jonas, 45

1 is teveel en 100 te weinig. Als je eenmaal begint kun je niet meer stoppen. De mateloosheid neemt het over waardoor we stuurloos worden in de situatie. Herkenbaar? Het zal je in vervelende situaties gebracht hebben.

Heeft je omgeving ook al zo vaak gezegd dat je moet stoppen? Wij weten net als jij dat dit niet zomaar gaat. Wij helpen jou en ook je naasten en dierbaren.

Merk je dat je minder eet? Een fenomeen dat geregeld voorkomt bij mensen met een alcoholprobleem. Vanwege overmatig alcoholgebruik krijg je vaak minder vitaminen binnen. Dit vormt een voedingsbodem voor lichamelijke aandoeningen.

Al gevoeld hoe zinloos en betekenisloos het leven geworden is door drinken? Denken voelen en handelen staan in dienst van drinken. Wat er echt toe doet, lijk je soms vergeten te zijn..

Stiekem drinken en het ook zo ensceneren? Verslaving verlegt in rap tempo je morele grenzen om tot drinken te komen. Dit is zeer risicovol voor jezelf, de omgeving en de situatie waarin je je begeeft. Er zijn mensen met een alcoholprobleem die drinken tijdens het besturen van een auto.

Het is bij mij begonnen door een biertje of wijntje op een steeds eerder tijdstip op de dag.  De avonden werden steeds langer zodat ik nog meer tijd had om te drinken. 

Janneke, 44 jaar

 

Heb je wel eens je ‘leugentjes voor bestwil’ in kaart gebracht? Liegen, bedriegen en manipuleren; het hoort bij het alcoholprobleem, maar is  funest voor het vertrouwen van je naasten in jou.

Heb je je wel eens voorgenomen te stoppen, om vervolgens diezelfde dag weer te beginnen? Machteloosheid is groot. De drang om te drinken wint het vaak van de rationele, verstandige voornemens.

Kun je je nog herinneren wat je passies waren? Bij ons kun je ze terugvinden.

Piekeren, peinzen, schuld en schaamte voelen? Dit is een onbesproken onderwerp voor mensen die kampen met verslaving omdat bij het bespreken ervan de uitkomst zal zijn dat er gestopt moet worden met drinken. Dit is een pijnlijke conclusie, wij begrijpen dit.

Wel eens in het openbaar onder invloed geweest met alle gevolgen vandien met politie en wetgeving?  Stuurloosheid door verslaving is zeer risicovol en een gevaar voor het leven.

Wel eens de telefoon laten gaan of niet reageren op de deurbel? Alcoholisme mondt uit in sociale isolatie.

Contact

Neem contact met ons op

Wilt u graag meer informatie over SoberCare of jezelf aanmelden? Neem gerust contact met ons op middels dit contactformulier, via e-mail (info@sobercare.nl) of telefonisch via 085-3031401

  Ik wil graag meer informatie: