Het succes van monitoring in de strijd tegen alcohol

Bij SoberCare maken we gebruik van twee componenten in onze aanpak tegen alcoholverslaving: professionele begeleiding door onze psychologen, bijgestaan door monitoring middels een mobiel blaasapparaat. Hiermee toont de cliënt 4x per dag aan dat hij of zij nuchter is. Juist dat laatste blijkt een doorslaggevende vernieuwing in de behandeling van alcohol: terugval wordt significant verminderd en de kans op succes aanzienlijk vergoot!

“Het blaasapparaat is een doorslaggevende factor geweest in mijn herstel. De verantwoordelijkheid en het gevoel iets te bereiken waren een grote motivatie en de wekelijkse rapportage gaf vertrouwen richting mijn behandelaar en familie.”

Deelnemer onderzoek

Wat maakt monitoring zo succesvol in de strijd tegen alcoholverslaving? 

Recent onderzoek toont aan dat:

  • Vrijwel alle cliënten die gebruik maken van monitoring binnen één maand alcoholvrij zijn en blijven 
  • 93% de monitoring als een positieve bijdrage aan hun herstel ervaart 
  • 91% dankzij monitoring gemakkelijker nee kan zeggen tegen alcohol 
  • 93% van de gebruikers ervaart dat de monitoring hen op het juiste pad houd 
  • Bij 87% van de cliënten de band met hun familie en geliefden tijdens de behandeling wordt versterkt 

“Het blaasapparaat is eenvoudig te gebruiken en geeft me vertrouwen, want het testresultaat valt niet te manipuleren. De rapportage is vliegensvlug, dus als het mis gaat is iedereen direct op de hoogte. Dat houdt me verantwoordelijk, ook tegenover mijn vrouw en dochter.”

Deelnemer onderzoek 

Hoe maakt SoberCare gebruik van monitoring? 

Bij SoberCare willen we je wens om voor altijd te stoppen met alcohol echt waarmaken. We combineren intensieve persoonlijke behandeling met moderne techniek. Met een mobiel blaasapparaat, dat je van ons krijgt, laat je 4x per dag zien dat je nuchter bent. Aan je omgeving, aan je behandelaar en aan jezelf. Je kunt niet meer ongemerkt terugvallen en het vertrouwen van je naasten in jou keert terug. 

Tegelijkertijd volg je een professionele behandeling vanuit huis, middels videobellen. Je blijft in je vertrouwde omgeving met werk, vrienden en familie. De behandelaren werken aan de hand van het 12-stappen Minnesota model en cognitieve gedragstherapie aan de oorzaak van de verslaving en geven je handvatten om alcohol uit je leven te bannen. Samen helpen we je voor eens en altijd te kiezen voor een nuchter leven.
 
Lees hier alles over de behandeling. 

“Wanneer een cliënt voor het eerst start met de behandeling, kan het lastig zijn om langere tijd nuchter te blijven. Uit schaamte wordt er niet altijd verteld over terugval. Het mobiele blaasapparaat helpt daarin om een persoon verantwoordelijk te houden. Niet alleen voor de behandeling, maar vooral voor zichzelf.”

Elle C, behandelaar