Het team

Maak kennis met het team van SoberCare

Roos van Oort

Eerder heb ik een lange tijd gewerkt met mensen met een verslaving bij GGZ Centraal (Juliana-Oord).  Ik ben klinisch neuropsycholoog (BIG) en gedragstherapeut (supervisor VGCt). Als neuropsycholoog verdiepte ik me in hoe verslaving de werking van de hersenen beïnvloedt en hoe hardnekkig verslaving hierdoor kan zijn. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat je in de behandeling van verslaving alle mogelijk hulpmiddelen in moet zetten om zo met hardnekkige gewoontes te kunnen breken. In behandeling ben ik gericht op het vergroten en vasthouden van de motivatie om gebruik te staken. In mijn werk voor SoberCare komt de kennis over verslaving, neuropsychologie en gedragstherapeutische behandeling samen.

Manu Brouwer

In de afgelopen 25 jaar heb ik gewerkt als therapeut, counselor, trainer, coach,
gebruikmakende van diverse methodes bij een diversiteit aan clientèle. In de laatste 10 jaar werk ik in de verslavingszorg als behandelaar. SoberCare geeft me nu de inbedding om naast onze
vernieuwende methode ook behandelinhoudelijk vernieuwend te zijn. Persoonlijke balans binnen
een gebalanceerd bestaan zonder gebruik, is wat ik nastreef met cliënten. Forensische- en volwassen psychiatrie, vluchtelingenwerk, verslavingszorg, kinder- en jeugdpsychiatrie, training en coaching in corporate en private, hebben mij professioneel gevormd. Ik ben ingesteld om vanuit zowel CGT als holistische kaders te duiden, te interpreteren en te relativeren en gewend met groepen en individuen vanuit diverse achtergronden te werken.

Kiki Schlaman

Als psycholoog bij SoberCare zet ik mijn kennis en ervaring op het gebied van verslaving, cognitieve gedragstherapie en co-morbide problematieken samen met mijn ervaringen bij onder andere Tactus verslavingszorg in. Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om samen inzicht te krijgen in het persoonlijke totale plaatje om van daaruit te leren anticiperen op de valkuilen en de krachten te benutten. Open, pragmatisch, direct en persoonlijk zijn een aantal kenmerken die mij omschrijven als psycholoog. Dit met als doel om samen te werken aan de persoonlijke doelen en de verslaving de baas te worden.

Jan Willem Peterse

Als psychiater zijn mij de matige resultaten in de verslavingszorg al jaren een doorn in het oog. Lange tijd heb ik dan ook gewerkt aan een vernieuwende systematiek, een manier om clienten en hun naasten méér te bieden, een veel grotere kans op een gezond leven zonder alcohol. Ik ben dan ook vol hoop en enthousiasme over dit innovatieve SoberCare programma, omdat ik oprecht geloof dat onze cliënten hiermee beter geholpen zullen worden.

Naast deze behandelaren hebben wij nog een toegewijd team van psychologen.