Ons behandelprogramma

Monitoring van nuchterheid vergroot succeskans

SoberCare: een nieuw behandelconcept bij alcoholproblemen

Alcoholproblemen zijn hardnekkig. Goede voornemens worden vaker niet dan wel gerealiseerd. Net als je denkt dat je op de goede weg bent, komt dat ene moment weer. Dat moment van zwakte waarin je toegeeft aan het verlangen en toch weer drinkt. Dit tot frustratie en verdriet van jezelf en je omgeving. Het vertrouwen in jezelf is klein en ook je geliefden weten niet meer zeker of ze je geloven als je zegt dat je niet meer drinkt.

Gun jezelf een leven zonder alcohol. En dat kan! SoberCare biedt een heel nieuwe aanpak. Dat is hard nodig want de zorg voor mensen met alcoholproblemen moet en kan veel beter!

Hoe maakt SoberCare het verschil?

De huidige verslavingszorg voor mensen die willen stoppen met alcohol, is niet altijd effectief. Cliënten worden weken tot maanden in psychiatrische afdelingen opgenomen, vaak ver weg in het buitenland. De hele behandeling duurt meestal maar kort, na ongeveer 3-5 maanden wordt afscheid genomen. Dat is veel te vroeg. Alcoholproblemen zijn niet voorbij na enkele maanden niet drinken. Daarna komt namelijk pas de allermoeilijkste periode; het volhouden van de nuchterheid.

Juist in die periode, waarin er doorgaans geen professionele begeleiding meer is, vallen veel cliënten weer terug in alcoholgebruik! De sleutel tot succes is dus tweeledig: langere begeleiding én zorgen dat je niet terug kunt vallen. SoberCare biedt deze combinatie.

SoberCare: 12 maanden behandeling én monitoring

De SoberCare behandeling is volledig screen-to-screen; je ziet en spreekt je behandelaar middels beeldbellen, vanuit huis. Het programma is inhoudelijk opgebouwd uit verschillende ingrediënten;

  • het Minnesota 12 stappen model
  • cognitieve gedragstherapie (CGT)
  • monitoring van je nuchterheid

Tevens worden begeleide SoberCare Peergroupmeetings georganiseerd en zijn er consulten met de verslavingsarts, psychiater en psycholoog.

Dit rijke behandelaanbod maakt het mogelijk je alcoholprobleem voor eens en altijd de baas te worden. En daar nemen we de tijd voor met je, met onze behandeling en begeleiding overbruggen we de moeilijke 12 maanden na het stoppen met drinken.

Hieronder vind je een beschrijving van de verschillende onderdelen van onze behandeling, die via beeldbellen aangeboden wordt.

Behandeltraject SoberCare

Onze behandeling: 3 peilers

12 steps

Het 12 stappen Minnesota Model omschrijft de weg naar herstel, vanaf het allereerste moment dat je erkent een probleem te hebben, tot aan het einde wanneer je hersteld bent. In 12 stappen werk je naar een levenshouding waarbij alcoholgebruik is uitgebannen, en je je persoonlijke balans en kernwaarden terugvindt.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie biedt goede resultaten. Door nauwgezet de situaties waarin je tot drinken geneigd bent in kaart te brengen, inclusief de gevoelens en gedachten die hierbij een rol spelen, krijg je meer controle over je drinkgedrag. Ook leer je jezelf beter begrijpen en krijg je meer zicht op welke zaken je alcoholgebruik in stand houden.

Monitoring

Bij SoberCare willen we je wens om voor altijd te stoppen met alcohol echt waarmaken. We combineren intensieve persoonlijke behandeling met moderne techniek; monitoring. Met een mobiel blaasapparaat, dat je van ons krijgt, laat je 4x per dag zien dat je nuchter bent. Aan je omgeving, aan je behandelaar en aan jezelf. Je kunt niet meer ongemerkt terugvallen en het vertrouwen van je naasten in jou keert terug.

Je bent in goede handen

Ons team van psychiaters, verslavingsartsen en ervaren psychologen en therapeuten staat altijd voor je klaar.

Het is onze grote uitdaging om jou te laten slagen in je voornemen niet meer te drinken. Daar gaan we werkelijk alles aan doen!
We bieden een behandeling gebaseerd op het 12-stappen Minessotamodel en cognitieve gedragstherapie, waarin alle belangrijke elementen van het stoppen met drinken aan bod komt.

De gehele behandeling wordt screen-to- screen verzorgd, middels beeldbellen. De behandeling begint met de SoberStart, de startweek van de SoberCare behandeling. Daarna volgt het 12-maanden behandel- en monitoringprogramma.  Deze 12 maanden blijf je bij ons in behandeling om te werken aan permanente nuchterheid, waarbij we je ondersteunen met monitoring. De complete behandeling is vanuit huis te volgen. Er wordt gecommuniceerd met een hoge kwaliteit videoverbinding die SoberCare faciliteert voor jou.

Zij gingen je voor:

Judith
Lees verder
Ik heb nu 3 maanden niet gedronken en normaal zou een behandeling op dit punt stoppen. Ik ben erg blij dat ik samen met mijn behandelaar van SoberCare én met een helder hoofd nu nog ruim de tijd heb om mijn leven verder op de rails te krijgen.
Rosita
Lees verder
Meest complete behandeling. En monitoring helpt me echt!
Gijs
Lees verder
Ik zag er tegenop om 12 maanden aan een programma mee te doen. Maar nu ik al maanden nuchter ben en merk dat het eigenlijk heel goed samengaat met mijn gewone leven, ben ik heel blij!
Arend
Lees verder
Mijn vrouw en kinderen vertrouwen me weer als ik zeg dat ik niet drink. Zij zijn daar natuurlijk zeker van dankzij de monitoring. SoberCare is echt een bijzondere behandeling.
Anke
Lees verder
Weer een maand nuchter erbij. Ik geloof weer in mezelf!
Previous
Next