SoberCare voor mij

In-life treatment: behandeling vanuit huis

SoberCare heeft een behandeling die het mogelijk maakt je gewone leven zoveel mogelijk te blijven leven. Je hoeft niet opgenomen te worden, niet naar een GGZ instelling te komen. Je blijft gewoon thuis, aan het werk en samen met je geliefden en vrienden. Onze behandeling maakt dit mogelijk door deze volledig screen-to- screen aan te bieden, met beeldbellen. Inhoudelijk bestaat de behandeling uit een combinatie van het allerbeste wat verslavingszorg te bieden heeft; het 12 steps Minnesota model en cognitieve gedragstherapie. 

Maar wij bieden meer. We zorgen er samen met jou voor dat je vanaf dag 1 volledig stopt met drinken en doen dat door je nuchterheid te monitoren.

Monitoring: permanent 0 % 100% zeker!

Om je maximaal te ondersteunen in je streven geen druppel meer te drinken, maken we gebruik van de mogelijkheid die moderne techniek ons geeft. Je ontvangt een mobiel blaasapparaatje waarmee je 4 maal per dag je nuchterheid aantoont. Discreet en snel. 

Dit apparaat, de SoberLink Connect, maakt een foto van je gezicht als je blaast en stuurt vervolgens de testuitslag (je ademalcoholgehalte) en de foto naar ons, per internet. Wij herkennen je gezicht en zien dat je nuchter bent.

We spreken met je af dat je 4 keer per dag blaast. Dat neemt maar 1 minuut per keer in beslag. En we spreken af dat wanneer je een test mist of wanneer je alcohol hebt gedronken, we direct je naasten mogen inlichten. Je SoberCare behandelaar neemt dan direct contact met je op om ervoor te zorgen dat je stopt met drinken en je weer richt op het nuchter blijven. Je naasten kunnen ons hierbij helpen.
Zo voorkomen we terugval en daar gaat het om! Je naasten weten altijd zeker dat je nuchter bent omdat jij dat aantoont, 100% betrouwbaar en objectief. Dat geeft rust en vertrouwen.

Dit heet monitoring en maakt de kans op langdurig herstel veel groter.

A long way, maar wij lopen met je mee

SoberCare gelooft in een andere aanpak. Wij erkennen het feit dat alcoholproblemen, helaas, meestal hardnekkig en langdurig zijn. Dat vraagt om een lange adem, van jou en van je behandelaren. De SoberCare behandeling duurt dan ook langer, 24 maanden.
We willen namelijk een zo groot mogelijke kans op succes voor jou. We richten ons niet op een snel succesje maar op duurzaam herstel.
Na 24 maanden nuchterheid en gerichte behandeling op het voorkomen van terugval heb je uitzicht op de vervulling van je wens: een gezond leven waarbinnen voor alcohol geen plaats meer is.
En dat alles vanuit huis. Zonder je werk te hoeven stoppen. En met je naasten die binnen het programma een belangrijke rol innemen.

Mocht je nieuwsgierig zijn over SoberCare, is het mogelijk wat voor jou? Heb je nog vragen?

Meer over SoberCare

Meer over
SoberCare

Ervaren team

Jarenlange kennis en ervaring, gebundeld in een nieuw initiatief. Maak hier kennis met het team.

Nieuwste techniek

SoberCare maakt gebruik van de nieuwste technologie op gebied van monitoring

Effectief

Gericht op bereiken doel -permanent nuchter blijven- door lang behandelprogramma

Contact

Neem contact met ons op

Wilt u graag meer informatie over SoberCare of jezelf aanmelden? Neem gerust contact met ons op middels dit contactformulier, via e-mail (info@sobercare.nl) of telefonisch via 085-3031401

  Ik wil graag meer informatie: