Waarom maakt SoberCare het verschil?

De huidige verslavingszorg voor mensen die willen stoppen met alcohol, is niet altijd effectief. Cliënten worden weken tot maanden in psychiatrische afdelingen opgenomen, vaak ver weg in het buitenland, om vervolgens korte tijd nog gesprekken te hebben met hun behandelaar. De hele behandeling duurt meestal maar kort, na ongeveer 3-5 maanden wordt afscheid genomen.
Dat is veel te vroeg. Alcoholproblemen zijn niet voorbij na enkele maanden niet drinken. Daarna komt namelijk pas de aller moeilijkste periode; de eerste 2 jaar na het stoppen.

Juist in die periode, waarin er doorgaans geen professionele begeleiding meer is, valt maar liefst 80% van de cliënten weer terug in alcoholgebruik!
Het heeft daarom geen zin om korte behandeling en begeleiding te bieden bij mensen met alcoholproblemen. Dan ontken je het feit dat het probleem hardnekkig is en dat goede voornemens alleen niet genoeg zijn.

De sleutel tot succes is dus tweeledig: langere begeleiding én zorgen dat je niet terug kunt vallen.  SoberCare biedt deze combinatie.

Ons team van psychiaters, verslavingsartsen en ervaren psychologen en therapeuten staat altijd voor je klaar.

Het is onze grote uitdaging om jou te laten slagen in je voornemen niet meer te drinken. Daar gaan we werkelijk alles aan doen!
We bieden een behandeling gebaseerd op het 12-stappen Minessotamodel en cognitieve gedragstherapie, waarin alle belangrijke elementen van het stoppen met drinken aan bod komt.  De gehele behandeling wordt screen-to- screen verzorgd, middels beeldbellen. De behandeling begint met de SoberStart, de startweek van de SoberCare behandeling. Daarna volgt het 24 -maanden monitoringprogramma.  De 24 maanden blijf je bij ons in behandeling om te werken aan permanente nuchterheid, ondersteund met monitoring De complete behandeling is vanuit huis te volgen. Er wordt gecommuniceerd met een hoge kwaliteit videoverbinding die SoberCare faciliteert voor jou.

Lees meer over het behandelprogramma van SoberCare.