Blog artikel

Mindfulness


Mindful in herstel.

De tijd loopt door maar ik zit, eindelijk even stil.

En weer een inademing… m’n buik zet uit, ik voel een tinteling rond m’n hartstreek… en m’n eerstvolgende uitademing is wat dieper, haast als een zucht. Ik voel wat gebeuren, en blijf erbij.
Een knoop ontknoopt, in m’n buik.
En wat is het?
Rust, rust, rust.
En weer wat onrust.

Ik merk het op, verwelkom en onderzoek die onrust
Dankbaar filtert m’n lichaam die spanning. Niet alles voer ik af of verwerk ik, maar het mag er in ieder geval zijn – sterker, of, milder nog, het is er gewoon.

Zo ongeveer kan een minuutje van m’n eigen beoefening er uit zien.

Mindfulness helpt bij herstel. Het helpt en leert je bewuster te zijn, met wat er is. In je lichaam, in je gevoelsleven, in je denken, er komt allemaal wat meer overzicht van.

Daarbij is mindfulness goed toe te passen op momenten waarop je zucht ervaart. Mindfulness toepassen helpt je om je zucht beter te gaan begrijpen terwijl het tegelijkertijd de stress of spanning die door die zucht komt vermindert. In een situatie waarin je niks tegenover zucht inzet wordt die stress pas weggenomen als je gebruikt. Hierdoor leer je op een andere, gezondere manier met bijvoorbeeld zucht omgaan.

Mindfulness is (op indicatie) een onderdeel van het behandelprogramma van SoberCare.  Klik hier om meer te weten over het behandelprogramma.

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare