Hoge kans op succes door unieke behandelmethode

Path 2
Monitoring

Om je te helpen ontvang je een mobiel blaasapparaatje waarmee je 4 maal per dag aantoont dat je geen alcohol hebt gedronken. Discreet en snel. Wanneer je een test mist of alcohol hebt gedronken wordt je behandelaar op de hoogte gebracht om je te helpen een terugval te voorkomen. Gelooft je omgeving je niet meer als je zegt dat je niet meer drinkt, dan kan je dat nu aantonen. Zo krijgt bijvoorbeeld je naaste een bericht van het resultaat als je blaast.

Behandeling

It’s a long way, maar wij lopen met je mee. SoberCare weet dat ook jouw alcoholprobleem hardnekkig kan zijn. Daarom begeleiden we je 12 maanden en bieden je alles wat je nodig hebt om de nuchterheid vol te houden. SoberCare biedt het allerbeste wat verslavingszorg te bieden heeft: het 12-steps Minnesota model in combinatie met cognitieve gedragstherapie. De SoberCare behandeling is erg succesvol: de kans op succes is 75%.  Bij andere verslavingsinstellingen is die kans slechts 20%. 

Group 7
Path 3
Gewoon vanuit huis

SoberCare biedt je een behandeling waarbij jouw gewone leven door kan gaan. Je hoeft niet opgenomen te worden, maar volgt je behandeling thuis in je vertrouwde omgeving. Je behandelaar spreek je via videobellen. Je gewone leven, je werk, je sociale contacten; alles kan gewoon door blijven gaan. 

Vernieuwend behandelconcept

SoberCare heeft een behandelprogramma ontwikkeld met een ongekend hoog succespercentage. De meeste verslavingsinstellingen hebben een succeskans van 20%. De behandeling bij SoberCare maakt jouw kans op succes 75%. Wij denken dat dit komt omdat we de zorg precies op maat kunnen aanbieden aan je. En omdat je ons programma thuis kunt volgen met monitoring van nuchterheid. Bel ons voor een vrijblijvend informatiegesprek.

 

 

 • Vrijblijvend informatiegesprek
  Wil je weten of het behandelprogramma van SoberCare passend zou zijn of wil je meer informatie over het traject? Plan dan een vrijblijvend informatiegesprek bij een van onze behandelaren.
 • Aanmeldgesprek
  Na het informatiegesprek plannen wij een telefonisch aanmeldgesprek waarbij de behandelaar je hulpvraag goed in kaart brengt. Na het aanmeldgesprek mag je een verwijsbrief aanvragen bij je huisarts.
 • Diagnostiekdag
  Je komt voor de diagnostiekdag een dagdeel op locatie voor onderzoek en het opstellen van je behandelplan
 • SoberStart
  De behandeling start met één SoberStart week screen-to-screen waar je kennismaakt met de behandelaren en peergroup. Tijdens deze interactieve week volg je sessies gericht op herstel.
 • SoberGo!1
  Deze fase van je behandeling duurt 4 maanden. Je blaast vier keer per dag om je nuchterheid aan te tonen en daarnaast spreek je je behandelaar twee keer per week en je peergroup één keer per week digitaal via beeldbellen.
 • SoberGo!2
  De laatste 8 maanden van je behandeling heb je iedere twee weken een beeldbel gesprek met je behandelaar. Je blijft gedurende je gehele behandeling monitoren middels het blaasapparaat.

Ervaring

Onderstaand een mooie toelichting van een man die bij ons een jaar behandeling heeft gevolgd. Deze meneer vertelt dat hij jaren heeft geworsteld met zijn

Lees verder »

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare