Alcoholproblematiek

Alcohol is een toxische (giftige) en psychoactieve stof (beïnvloedt denken, voelen en handelen), die bij langdurig en intensief gebruik kan leiden tot een progressieve hersenziekte. Deze aandoening heet alcoholisme en is een verslavingsziekte die de afhankelijkheid van alcohol doet toenemen.

Elk probleem is anders

Alcoholproblemen zijn er in verschillende soorten en maten. 

Er zijn mensen die kunnen kiezen of zij wel of geen alcohol drinken maar door hun alcoholgebruik wel steeds in de problemen komen. Dan zijn er mensen die lange tijd zonder alcohol kunnen, maar die geen maat kunnen houden als ze alcohol drinken. En last but not least zijn er mensen die verslaafd zijn aan alcohol; voortdurend een sterke drang hebben om alcohol te drinken, dit ook doen en daarbij steeds meer gaan drinken. Dit gaat ten koste van de gezondheid en het sociaal functioneren

Kenmerken

Kenmerkend voor alcoholproblematiek is dat, als het probleem erger wordt, het drinken van alcoholhoudende drank de eerste prioriteit wordt waardoor de rest van het leven in het geding komt. Op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau raakt men uit balans. En het wordt steeds moeilijker het tij nog te keren. Vaak lukt dat niet zonder professionele hulp.
 

Weg naar herstel

Herstel is mogelijk wanneer je een juiste levenshouding terugvindt. Binnen onze therapie schenken we veel aandacht aan denken, voelen en handelen. Je werkt aan een zinvol en betekenisvol bestaan waarbinnen niet de alcohol maar de essentie van jouw leven weer centraal staat. Dit vergt tijd en geduld. Maar wij gaan met je mee, all the way!

Wil je met ons in gesprek over jezelf?
Of over je naaste, partner of familielid?

Ervaring

Onderstaand een mooie toelichting van een man die bij ons een jaar behandeling heeft gevolgd. Deze meneer vertelt dat hij jaren heeft geworsteld met zijn

Lees verder »

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare