Nazorg met effectief Terugval Preventie Programma

Stopt je verslavingsbehandeling binnenkort? Of ben je eerder al in behandeling geweest?
Ben je bang voor een terugval? Het SoberCare Terugval Preventie Programma maakt je kans op het permanent volhouden van nuchterheid veel groter.

Wat is uniek aan het SoberCare Terugval Preventie Programma?

Lange ondersteuning na het stoppen met het drinken van alcohol. Het programma duurt 12 maanden. Je volgt de behandeling geheel vanuit huis en spreekt je behandelaren screen-to-screen. Daarnaast laat jij door middel van monitoring zien dat je niet meer drinkt.

Waarom een programma van 12 maanden?

Alcoholproblemen zijn hardnekkig. Terugval in gebruik komt erg vaak voor, ook langere tijd na het stoppen met het alcoholgebruik. Daarom is 12 maanden begeleiding nodig. Door gebruik te maken van onze monitoring kunnen wij je steunen bij dreigende terugval.  Zo voorkomen we samen dat het mis gaat.

Screen-to-screen

De behandeling volg je thuis, je spreekt je behandelaren screen-to-screen (beeldbellen). In je eigen vertrouwde omgeving overwin je je alcoholprobleem en je leven kan gewoon doorgaan maar nu zonder alcohol.

Monitoring: 0% alcohol, 100% zeker!

Je ontvangt een klein mobiel blaasapparaat en 4 keer per dag laat je zien dat je geen alcohol gedronken hebt. Een foto van je gezicht (jij blaast) en de testuitslag worden gedeeld met je behandelaar. Als je positief blaast (er is gedronken) of een test mist, kan er sprake zijn van een dreigende terugval. Je behandelaar zal dan contact met je opnemen om ondersteuning te bieden. Heb je ervoor gekozen dat je naaste op de hoogte wordt gebracht bij een gemiste of een positieve test dan wordt die er bij betrokken. 

Hoe ziet het programma eruit?

We starten met het in kaart brengen van jouw alcoholprobleem, de zorgenaamde diagnostiek. Daarna volgt een introductiemiddag waarin je, vanuit huis, een start maakt met de behandeling: de SoberStart. In de daaropvolgende fase (SoberGO1, 4 maanden) spreek je de behandelaar wekelijks. De laatste fase (SoberGO2, 8 maanden) wordt dat eens per 2 weken. Wekelijks is er een door ons begeleide peergroep in de avond, waarin je met andere cliënten praat over het niet meer drinken van alcohol en hoe dit vol te houden. Velen ervaren dit als steunend.
Vanaf de SoberStart blaas je iedere dag 4 keer op je mobiele blaasapparaat om te laten zien dat je niet meer drinkt.

Vergoeding en kosten

De behandeling door SoberCare wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Je betaalt geen eigen bijdrage aan ons. Afhankelijk van welke polis je hebt afgesloten betaal je mogelijk wel je eigen risico aan je verzekeraar. De monitoring en bijbehorende diensten vallen niet onder het basispakket van je zorgverzekering. De persoonlijke bijdrage voor monitoring bedraagt €49 per maand. Lees hier de uitgebreide informatie over de vergoeding van de behandeling 

Group 7
Meteen hulp
Geen wachttijden
Path 2
Dagelijkse
monitoring
Path 3
Behandeling
vanuit huis
Combined Shape
Hoge succeskans
75%

Of neem contact op via dit contactformulier

Meest complete behandeling.
En monitoring helpt me echt!

Weer een maand nuchter erbij. Ik geloof weer in mezelf!

Mijn vrouw en kinderen vertrouwen me weer als ik zeg dat ik niet drink. 

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare