Een innovatief behandelconcept bij alcoholproblemen

 

De kosten van behandeling van uw patiënt komen in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering.

Path 2
Monitoring

Vier keer per dag blazen patiënten om aan te tonen dat ze geen alcohol hebben gedronken. De testen worden afgenomen met bovenstaand digitaal blaasapparaat en direct naar ons verzonden. De blaastests worden in een tijdsblok van twee uur afgenomen op een moment dat het patiënt goed uitkomt. Wanneer patiënt een test mist of wanneer wij een uitslag ontvangen die duidt op alcoholgebruik, worden zowel patiënt als behandelaar op de hoogte gebracht. Onze behandelaar neemt dan contact op met patiënt om ondersteuning te bieden en een terugval te voorkomen. Vaak kiest patiënt ervoor gekozen ook een naaste op de hoogte te brengen van de testuitslagen. De zekerheid over de nuchterheid maakt de kans op langdurig herstel veel groter.

Behandeling

Alcoholproblemen zijn hardnekkig. Een korte (klinische) behandeling is meestal niet afdoende. SoberCare richt haar behandelprogramma geheel op duurzaam herstel. Daarom neemt onze behandeling 12 maanden en streven we met patiënt iedere dag weer naar het volhouden van nuchterheid. We maken gebruik van cognitieve gedragstherapie, de 12 stappen methode en hebben veel aandacht voor eventuele comorbiditeit.

Group 7
Path 3
Behandeling vanuit huis

De behandeling van SoberCare is, met uitzondering van de diagnostiekdag, volledig vanuit huis (screen-to-screen) te volgen. Het programma is daarmee goed inpasbaar in het dagelijks leven. Tijdens de behandeling brengen wij met patiënt ingesleten patronen in de thuissituatie in kaart en overwint patiënt deze patronen juist in die eigen vertrouwde omgeving. Via het beeldbellen zijn patiënt en behandelaren direct in contact met elkaar.

Of neem contact op via dit contactformulier

Verwijzing

SoberCare biedt 2e lijns psychiatrische behandeling van DSM 5 alcoholstoornissen.  Er zijn geen wachttijden, cliënt kan direct in zorg genomen worden. Onze zorg wordt screen-to-screen aangeboden, waarbij het altijd mogelijk is desgewenst op locatie contact te hebben met de behandelaar van SoberCare in Nieuwegein. 

Mochten patiënt en u van mening zijn dat SoberCare mogelijk een geschikt behandelaanbod heeft, dan kan er via ZorgDomein verwezen worden. Heeft u of heeft patient nog enkele vragen? Neem dan gerust contact met ons op of reserveer eenvoudig een vrijblijvend informatiegesprek bij de behandelaar in.  

Meest complete behandeling.
En monitoring helpt me echt!

Weer een maand nuchter erbij. Ik geloof weer in mezelf!

Mijn vrouw en kinderen vertrouwen me weer als ik zeg dat ik niet drink. 

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare