Recovery talk artikel

Recovery talk | Blazen

Klinisch neuropsycholoog Roos houdt ons op de hoogte van wat er bij SoberCare zoal in de digitale spreekkamer wordt besproken.

Blazen
“Weten dat ik steeds om de vier uur moet blazen doet elke deur in mijn hoofd naar alcoholgebruik dicht”, zegt Matthieu. Nadat hij jarenlang periodes stevig dronk en hierdoor grote problemen met zijn vrouw en op zijn werk kreeg, heeft hij nu zes maanden niets meer gedronken. Hij had eerder meerdere malen geprobeerd zelf te stoppen, maar steevast staken na ongeveer vier weken gedachten aan drank toch weer de kop op.

“Eén biertje moet toch kunnen, dat heb ik echt wel verdiend,” dacht hij dan. Het lukte Matthieu dan enkele dagen deze gedachten te weerstaan, maar naarmate ze langer aanwezig bleven werd dat steeds zwaarder. Wanneer er dan een moment kwam dat hij alleen was, nam hij dan toch dat eerste biertje. Uit schaamte over zijn gedrag loog hij over zijn gebruik tegen zijn vrouw. Doordat hij nu heeft geregeld dat hij vier keer per dag 0,0 promille moet blazen en zijn vrouw de blaasresultaten ook ziet, lijkt het wel of alle gevaarlijke gedachten over gaan drinken geen kans meer krijgen. Hij staat zichzelf de gedachten niet meer toe. In de afgelopen zes maanden die hij nuchter was, heeft hij hard gewerkt aan zaken die hem stress gaven en heeft hij op andere manieren leren ontspannen dan met drank. “Langzaam aan kan ik me voorstellen dat ik de drank helemaal niet meer nodig heb, en het blazen straks ook niet meer.”

*De gebruikte namen en foto’s zijn om privacy redenen gefingeerd.

Wil je met ons in gesprek over je
naaste, partner of familielid?

of maak een belafspraak

Meest complete behandeling.
En monitoring helpt me echt!

Weer een maand nuchter erbij. Ik geloof weer in mezelf!

Mijn vrouw en kinderen vertrouwen me weer als ik zeg dat ik niet drink. 

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare