Meer informatie over aanmelden bij SoberCare

SoberCare biedt een gespecialiseerde behandeling voor een alcoholverslaving. Als je denkt dat SoberCare een passend zorgaanbod voor je heeft, meld je dan aan. Dit kan via het aanmeldformulier, per mail of je kunt telefonisch contact met ons opnemen. Naar aanleiding hiervan zullen wij contact met je opnemen voor het inplannen van een telefonisch screeningsgesprek. 

Bij aanmelding hoef je nog geen verwijzing van je huisarts te hebben. In het telefonisch screeningsgesprek met een van onze behandelaren wordt met je besproken over je alcoholprobleem, over het doel dat je nastreeft en kan je al je vragen stellen over onze behandeling en kosten. Als de behandelaar en jij van mening zijn dat het het SoberCare behandelaanbod passend zou kunnen zijn, wordt je uitgenodigd voor de diagnostiek.

Uit de screening is gebleken dat het zorgaanbod van SoberCare waarschijnlijk past bij je problematiek. Dat moet verder worden onderzocht tijdens de diagnostiekdag. Op deze dag heb je, op onze SoberCare locatie, een gesprek met een psycholoog en psychiater van SoberCare om goed te inventariseren welke problemen er spelen. Mocht hieruit blijken dat er toch andere problematiek speelt, die de kans op een succesvolle behandeling te klein maakt, zal met je besproken worden dat de behandeling (nog) niet kan starten. Als blijkt dat het SoberCare behandelprogramma goed aansluit bij je problematiek en behoeften, kan de behandeling van start! Er wordt in overleg met jou een SoberStart ingepland. Bij de SoberStart start het verdere behandelingstraject. 

Verwijzing

De verwijsbrief kan via de huisarts verstuurd worden. Dit kan via ZorgDomein of via jou.

De verwijsbrief moet aan onderstaande eisen voldoen:

Contactformulier

5/5

Meest complete behandeling.
En monitoring helpt me echt!

5/5

Weer een maand nuchter erbij. Ik geloof weer in mezelf!

4.8/5

Mijn vrouw en kinderen vertrouwen me weer als ik zeg dat ik niet drink. 

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare