Meer informatie over de zelftest

De alcohol-zelftest bestaat uit 10 vragen die zijn gebaseerd op de AUDIT (The Alcohol Use Disorders Identification Test), een vragenlijst die is ontwikkeld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Deze zelftest heeft als doel om meer inzicht te geven in je alcoholgebruik. De uitkomst van de alcohol-zelftest maakt duidelijk of je je zorgen moet maken over je alcoholgebruik.

Totaalscore

Bij iedere vraag worden mogelijke antwoorden weergegeven. Elk antwoord heeft een score (0 tot 4). Voor het berekenen van de totaalscore worden de scores van alle gegeven antwoorden bij elkaar opgeteld.

De totaalscores zijn verdeeld in 4 groepen (score 0-7, score 8-15, score 16-19 en score 20 >). Een totaalscore van 8 of meer wijst op problematisch alcoholgebruik en mogelijk ook op een alcoholverslaving. Bij een totaalscore van 8 of hoger raden we je aan vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Bron

De handleiding van de AUDIT, waar de alcohol-zelftest op is gebaseerd, vind je terug op deze link. Verder vind je op deze site ook aanvullende (wetenschappelijke) informatie.

Contactformulier

Meest complete behandeling.
En monitoring helpt me echt!

Weer een maand nuchter erbij. Ik geloof weer in mezelf!

Mijn vrouw en kinderen vertrouwen me weer als ik zeg dat ik niet drink. 

De Behandeling

Alcoholproblematiek

Over SoberCare